Híreink

Hírek, események melyek érintik az Öveges Programot.

Köszöntjük oldalunkon!

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium természettudományi laborjának honlapján. Oldalunkat elsősorban azért hoztuk létre, hogy TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0015 pályázatunk keretében megvalósuló „Tudománytermészetesen a – Belvárban”! című projektünkről információkkal lássuk el az érdeklődőket, jelenlegi és jövőbeli partnereinket, háttéranyagokkal segítséget nyújtsunk a természettudományos tárgyakat tanító kollégáknak kísérletek megtervezéséhez, kivitelezéséhez, illetve elérhetővé tesszük tanórai és szakköri felhasználásra az általunk elvégzett kísérletek videóit. A fentieken túl sok más érdekességet is kínálunk honlapunkon, böngéssze hasznosan, és legyen visszatérő látogatónk!

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

                                                                                                                                             Szilágyi Tibor laborvezető

Öveges Program - Laborbemutató konferencia

Nagy érdeklődés mellet rendeztük meg az Öveges program keretében a döntéshozói körnek szervezett laborbemutató konferenciánkat 2014. március 03-án. A résztvevők között köszönthettük Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának osztályvezetői szintű képviselőit, a Békéscsabai és a szomszédos Tankerületek igazgatóit, a Kormányhivatal képviselőit, a Békéscsabai Intézményellátó Centrum vezetőit, és több tankerületi fenntartású intézmény vezetőjét.

A délutánra szervezett programot Kiss Tibor alpolgármester úr, és Czégény Gyula a Békéscsabai Tankerület igazgatója nyitotta meg. Ezt követően a konferencia illusztris meghívott előadója, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár úr tartott előadást   „A jelen és a közeljövő feladatai a közoktatásban, kitekintve a természettudományos oktatás helyzetére” címmel.  Ezt követően Zátonyiné Fazekas Erzsébet intézményvezető asszony a Tudomány„természetesen” - a Belvárban! projekt menedzsere adott tájékoztatást a projektről, kitérve a természettudományos labor jövőbeli működésére. Az elvégzett szakmai munkáról Szilágyi Tibor laborvezető adott tájékoztatást a jel lévőknek, majd ezt követően a konferencia egy kémia, fizika, biológia kísérleteket bemutató blokkal zárult, melynek keretében vendégeink saját maguk is elvégezhettek néhány egyszerű, de látványos kísérletet

A konferencián elhangzott előadások anyagai itt, valamint a programon készült fényképek itt megtekinthetőek!

Nagy siker volt! Disszeminációs szakmai műhelykonferencia

Nagy sikerrel rendeztük meg az Öveges program keretében első konferenciánkat 2014. február 10-én. A konferencia délelőtti programja között szerepelt a Tudomány-„természetesen”- a Belvárban című projektünk, a laboratóriumban végzett szakmai munka és a laboratóriumi foglalkozások szaktanári szemmel történő bemutatása.

Délután kémia-biológia, fizika és laborvezetői szekciókban folytatódott a program, ahol a gyakorlatok átadása valósult meg kötetlen beszélgetés formájában.

A megjelent 11 partnerintézményt 19 szaktanár, 10 laborvezető, 2 laboráns, 1 intézményvezető és 2 projektmenedzser képviselte.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a projektgazda, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala is képviseltette magát a rendezvényen.

Meghívásunkra három médium, a CsabaTV, a Békés Megyei Hírlap és a Rádió 1 jelent meg, és készített tudósítást.

A résztvevők a szóbeli visszajelzések alapján elégedettek voltak a konferencia tartalmi elemeivel,          nagyon hasznosnak tartották mind az előadásokat, mind a szekciókban folytatott beszélgetéseket,          bemutatókat. Minden nyilatkozó megerősítette, hogy a helyszínen hallott, látott információk támogatják otthoni fejlesztő munkájukat és lendületet szereztek az előttük álló feladatokhoz.

 

A disszeminációs nap anyaga itt tekinthető meg >>>

Oldalak

Feliratkozás RSS - Híreink csatornájára