Híreink

Mindentudás napja – Öveges program szakmai nap

Intézményünkben 2014. április 11-én került megrendezésre a mindentudás napja. Ez egy nagysikerű hagyományos rendezvény, melyen 11. évfolyamos tanulóink tartanak előadásokat egy-egy előre kiválasztott témában.

Ehhez a programhoz csatlakozott az Öveges laboratórium szakmai napja, melynek keretében meghívott előadók tartottak érdekes szakmai előadásokat. Az előadók között köszönthettük iskolán két volt diákját, Barankai Norbertet, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék tudományos segédmunkatársát, aki „Hová tűnt a tükörképünk?” címmel tartott előadást, illetve Dr. Horváth-Kálmán Esztert, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar adjunktusát, aki „Mit keres egy építőmérnök a föld alatt?” címmel tartott előadást. A nap egyik csúcspontja dr. Szabó Gábor akadémikus, egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem rektorának előadása volt a „Fizika a lézerek fényében” címmel.

Az előadásokat követően érdekes fizikai, biológiai és kémiai kísérleteket tekinthettek meg a résztvevők. A programokra gimnáziumi tanulóink és szüleik mellett meghívást kaptak a Békéscsabai Tankerület iskoláinak szaktanárai és természettudományi irányultságú gimnáziumi tanulói, akik szép számmal jelentek meg ezen az igazán sikeres szakmai napon.