Emelt szintű kémia és fizika érettségi kísérletek

Tájékoztatjuk az emelt szintű érettségire készülő diákokat, hogy iskolánk Öveges laborjában indulnak a vizsgákra felkészítő tanfolyamok fizika és kémia tantárgyakból.
Kérem kattintson a következő linkre: http://belvarbcs.hu/portal/cikkek/2019/09/05/emelt-szintu-kemia-es-fizik...

Legfrissebb laboratóriumi foglalkozás képeink

Bemutató kisfilm az Öveges Laboratórium kivitelezéséről

Országos disszeminációs szakmai műhelykonferencia a Belvárban

Emelt szintű kémia és fizika érettségi kísérletek

Kérem, a csatolmányok közül töltse le az Önnek szükséges tájékoztató anyagot, és jelentkezési lapot.

Köszöntjük oldalunkon!

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium természettudományi laborjának honlapján. Oldalunkat elsősorban azért hoztuk létre, hogy TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0015 pályázatunk keretében megvalósuló „Tudománytermészetesen a – Belvárban”! című projektünkről információkkal lássuk el az érdeklődőket, jelenlegi és jövőbeli partnereinket, háttéranyagokkal segítséget nyújtsunk a természettudományos tárgyakat tanító kollégáknak kísérletek megtervezéséhez, kivitelezéséhez, illetve elérhetővé tesszük tanórai és szakköri felhasználásra az általunk elvégzett kísérletek videóit. A fentieken túl sok más érdekességet is kínálunk honlapunkon, böngéssze hasznosan, és legyen visszatérő látogatónk!

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

                                                                                                                                             Szilágyi Tibor laborvezető

Mindentudás napja – Öveges program szakmai nap

Intézményünkben 2014. április 11-én került megrendezésre a mindentudás napja. Ez egy nagysikerű hagyományos rendezvény, melyen 11. évfolyamos tanulóink tartanak előadásokat egy-egy előre kiválasztott témában.

Ehhez a programhoz csatlakozott az Öveges laboratórium szakmai napja, melynek keretében meghívott előadók tartottak érdekes szakmai előadásokat. Az előadók között köszönthettük iskolán két volt diákját, Barankai Norbertet, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék tudományos segédmunkatársát, aki „Hová tűnt a tükörképünk?” címmel tartott előadást, illetve Dr. Horváth-Kálmán Esztert, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar adjunktusát, aki „Mit keres egy építőmérnök a föld alatt?” címmel tartott előadást. A nap egyik csúcspontja dr. Szabó Gábor akadémikus, egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem rektorának előadása volt a „Fizika a lézerek fényében” címmel.

Az előadásokat követően érdekes fizikai, biológiai és kémiai kísérleteket tekinthettek meg a résztvevők. A programokra gimnáziumi tanulóink és szüleik mellett meghívást kaptak a Békéscsabai Tankerület iskoláinak szaktanárai és természettudományi irányultságú gimnáziumi tanulói, akik szép számmal jelentek meg ezen az igazán sikeres szakmai napon.   

Oldalak

Feliratkozás Öveges Program - Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium RSS csatornájára